Родинний фестиваль " Міцна родина - Міцна Україна "

1 жовтня 2017року на Жидачівщині відбувся родинний фестиваль "Міцна Родина-Міцна Україна!" Ідея фестивалю була спрямована на духовний та культурний розвиток кожної особистості, сім'ї, родини. А завдання фестивалю показати любов та повагу до ближніх та рідних, об'єднатися сім'ями, родинами ,парафіями .
Відкриття фестивалю розпочалося з концертної програми, ведучими якої  були прекрасні оратори: Било Оксана, Олег Мандзій, Озарків Оксана та Ярослав Богдан. Вступним словом привітав усіх присутніх о.Володимир Кузик та поблагословив парафіян молитвою. З вітальним словом до громади звернувся голова Вільховецької сільської ради п. Василь Ілюк та представник Львівської освітньої фундації Станіслав Клосовський.
   Концертна програма була дуже насичена місцевими талантами. Душевно та піднесено прозвучали пісні у виконанні церковного хору с. Туради. Щиро й тепло глядачі зустріли оплесками Фольклорний колектив "Вільхівчанка". Емоційно та піднесено заспівали пісню жителі с. Туради "Дует" Ірина Лизак та її донечка Соломія. Зворушив глядачів виступ сестри та брата з с. Іванівці, Цан Марта. та Святослав, які виконали пісню "Мамина молитва " Продовжили захід своїми виступами гості з м. Жидачева, а саме: співуча родина Яворських, гуморист Посацький В. Щирими оплесками глядачі зустрічали виступи танцювальних колективів "Росинка" Жидачівська ЗОШ 2,та колектив "Крок у майбутнє "НВК. Неперевершено показали свої таланти виконавці бальних танців "Талісман". Юні актори Іванівцівської школи підготували казку на сучасний лад, за яку глядачі голосно аплодували школярам. Чудовий настрій, запальний танок та гарні віршики продемонстрували школярі Турадівської школи. Своїм голосом та мелодійні грою на бандурі, зачарування сестри Віта і Марічка Сосна. Також талановито виступили "Тріо" маленьких дівчаток з с.Іванівці. Свій перший співучий дебют виконала на сцені родина Бойчук. Продовжили концертну програму соло В. Чопик та Л. Храпко,у виконанні яких прозвучали українські, народні пісні. Вразили всіх присутніх декламуванням заповіту на англійський мові Баранкевич В., та виразне читання вірша на пам'ять В. Кара. Опісля всі присутні вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання.
       Хоча концертна програма була наповнена різножанровими номерами, всі присутні із захопленням чекали подальшого розвитку подій на фестивалі. Крім святкового заходу ,на фестивалі відбувалися козацькі розваги, де чоловіки продемонстрували : мужність, спритність та веселий настрій. Під час концертної програми ,відвідувачі могли прогулятися ярмаркою і скуштувати куліш, який готували Жидачівські козаки ,печену картоплю, яку швидко розбирали і чоловіки не встигали приготувати, бо справді була дуже смачна .Поруч готували чай із запашних трав. А господині с. Туради та с. Іванівці гостинно пропонували скуштувати домашню випічку. Для дітей було організовано за підтримки Львівської освітньої фундації майстер - класи. Це дуже весело дітей, а радості від аквагриму не було меж. Дітвора чемно ставала в чергу, щоб отримати різнобарвний грим на обличчі. Атмосферу свята переповнювали щирі, теплі та веселі почуття родин. Кульмінацією фестивалю стала - ватра! Усі присутні зібралися навколо неї. Розпаливши це вогнище, люди весело взялися за руки ,та з піснею повели хоровод. Ці незабутні відчуття переповнювали кожного присутнього на родину святі, дітвора бігала, сміялася, сім'ї обєднювалися в кола, робили на пам'ять світлини про це свято. Завдяки старанням громади с. Туради та с. Іванівці вдалося організувати таке свято. Щирі слова подяки парафіям за їх згуртованість та жертовну працю. Окрема вдячність о.Володимиру Кузику за його щирі молитви,підтримку та плідну працю на парафіях.
Пам'ятаймо ,що міцна Україна бере початок з міцної родини!!!


ПОВІДОМИЛА ІВАННА ПОЛЬОВА.